Xavier Le Roy, balanç final

© Albert Ibanyez

© Albert Ibanyez

Després de quasi tres mesos amb l’exposició ‘Retrospectiva de Xavier Le Roy’ a la Fundació Tàpies, les funcions al Mercat de les Flors, un grup de lectura, la conversa al Goethe Institut, una sessió de conferències… toca reflexionar sobre l’estada de Xavier Le Roy.

Toca, doncs, debatre què ha suposat la seva ‘Retrospectiva’ en el panorama de l’art contemporani i les arts escèniques a Barcelona. Segurament que es parlarà del gran èxit que aquesta exposició atípica ha tingut. Molt èxit. L’espectador ha pogut canviar radicalment el seu rol convencional d’objecte que mira una obra d’art; s’ha convertit també en el subjecte de l’exposició, de l’obra.

Les performances i coreografies que ha interpretat al Mercat de les Flors han deixat molt palès que la seva principal intenció és investigar què pot fer el cos humà, què pot produir i com ho pot fer. A més, també s’ha centrat en establir diverses relacions entre el performer i el públic: des d’esdevenir director d’orquestra i el públic els hipotètics músics, a realitzar una conferència sobre biologia molecular. Tot amb una gran acceptació per part del públic i amb les entrades esgotades en cada espectacle.

“És en aquest punt quan la dansa contemporània aplega -a més d’amants de les arts escèniques- amants de l’art contemporani. En aquesta performance no hi havia només ballarins o coreògrafs interessats en l’obra de Le Roy; hi havia també molts aficionats a l’escena artística contemporània en general. Art i dansa formen un tot.”, comenta l’espectadora Paula Parramon, a la sortida d’una de les coreografies.

Qui va dir que la dansa contemporània era només per a un grup reduït de persones? Ben segur que amb l’estada de Xavier Le Roy a Barcelona, les arts del moviment han esdevingut quelcom atractiu i suggestiu per a molta més gent de la ciutat. El francès ha aconseguit ampliar l’interès per la dansa contemporània. Això està clar.

Maria Gracia Larrégola

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: