Xavier Le Roy, entre les paraules i el moviment

© Katrin Schoof

© Katrin Schoof

L’ enigmàtic coreògraf  Xavier Le Roy continua treballant, amb èxit, a la ciutat comtal. Aquesta vegada present Product of circumstances, una fusió de paraules i moviments que va ser presentat, a mode d’assaig general, ahir al vespre. L’escenari va ser la sala Pina Bausch del Mercat de les Flors i l’audiència, tot i que més reduïda que als espectacles formals, no va poder amagar l’admiració per la peça.

Amb Product of circumstances, Xavier Le Roy capta dos móns que, en un primer moment, se’ns presenten totalment desconnectats: ciència i dansa, dansa i ciència. El coreògraf ho aconsegueix a partir de la seva experiència personal, ja que ambdues activitats han format part de la vida. Alguns parlen de la transició d’una secció a l’altra, de biòleg a ballarí atípic; altres consideren que Xavier Le Roy continua tenint una mica de ciència i una mica de dansa, és  un biòleg molecular ballarí.

A l’inici de la conferència, Xavier mostra al públic l’interés científic que el va moure durant uns anys; l’estudi sobre les cèl·lules cancerígenes i els diferents efectes que té sobre el teixit humà. D’aquesta inquietud científica, Xavier es va centrar en l’estudi del moviment i d’allà s’endinsà en el món de la dansa. El vincle de la ciència i la dansa es mostra clarament en la peça; després d’explicar els descobriments científics que havia realitzat, els exemplifica amb una performance.  

En aquell instant el coreògraf controla el moment, tot el públic observa admirat la seva figura i els moviments que fa, intentant entendre el significat que amaguen, deixant-se portar per un seguit d’interpretacions que sembla que no acabaran mai. En Xavier fa del seu cos el motor de canvi i del moviment el desig de millora incessant. Així, el coreògraf pretén promoure l’acció social amb la seva conferència autobiogràfica; crida a l’espectador,  que el mira sobtat des de la butaca, a moure’s, a cridar, i en ultima instància, a canviar el món.

Product of circumstances de Xavier Le Roy dins del cicle de Retrospectiva, es podrà veure avui 12 d’abril a la sala Pina Bausch del Mercat de les flors.  Les entades per aquest espectacle estan esgotades.

Sara Torremocha.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: