Le Sacre du Printemps o com tocar música

© Vincent Cavaroc

© Vincent Cavaroc

Dimarts passat vam poder assistir a la prèvia de Le Sacre du Printemps que Xavier Le Roy oferia. Els assistents, poc a poc, es van anar asseient a les cadires que s’havien habilitat per a l’ocasió. I és que les butaques de l’auditori de l’Institut del Teatre van quedar buides. On seiem els espectadors? Doncs en unes cadires, en una petita graderia al fons de l’escenari. Estàvem de cara a les butaques, com si també forméssim part de l’actuació.

Comença l’espectacle i Le Roy, d’esquena, actua com si fos un director d’orquestra. Sona Stravinsky. Però nosaltres no veiem al coreògraf francès. Tot d’una, es gira i actua com si fóssim els intèrprets d’aquella orquestra imaginària, fictícia. Poc a poc, l’espectador es va adonant que cada un és un instrument diferent, ja que Le Roy ens apel·la directamentamb els seus moviments. I, a més, hi ha altaveus sota les cadires on només sonen uns instruments concrets, sempre diferents en cada cas.

També fou molt interessant la possibilitat de poder compartir amb ell les experiències que havíem viscut un cop acabada la funció. Per a Le Roy, és molt important les relacions que es puguin establir entre ell -el director-, i els espectadors -els músics, intèrprets de Le Sacre du Printemps-. La gestualitat del coreògraf, la presència dels espectadors a dalt de l’escenari i la connexió que s’estableix entre ambdós són el més important en aquesta creació, inspirada en un documental sobre la Filharmònica de Berlín.

Maria Gracia Larrégola

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: