“Algunes persones hi veuen un pollastre”

©Selfunfinished, Xavier le Roy

©Selfunfinished, Xavier le Roy

 

Què fa que un home sigui un home? La camisa? Els pantalons? Que s’assegui en una taula? I si en comptes de caminar endavant ho fa endarrere, si on hauria de tenir el cap hi té el cul i les mans semblen peus? Aquest és el xocant resultat de la singular proposta del coreògraf i ballarí Xavier Le Roy que ahir va presentar  el seu solo Self-unfinished al Mercat de les Flors.

“El cos pot transformar-se de moltes maneres, el moviment fa que el cos aparegui com dos cossos, algunes persones hi veuen un pollastre, plantes o altres coses” explicava Xavier Le Roy als informatius de TV3. Des de 1991, el ballarí i coreògraf ha fet un treball intens sobre el cos i la percepció del moviment que l’ha portat a descobrir aquest tipus de treball propi de contorsionistes i yoguis meditants.

A l’escenari només hi ha una senzilla taula i una simple cadira. Un decorat infinit de color blanc ataca la vista de l’espectador i l’obliga a mirar-s’ho tot com si fos una classe d’anatomia, res es pot amagar però tot es confon.

Xavier Le Roy és llicenciat en biologia molecular i diuen que aquest passat científic pot haver-lo inspirat a l’hora de moure i entendre el cos. El cos del ballarí fa metamorfosis al·lucinògenes que es mouen al ritme d’éssers estranys, inhumans.

De pollastres a amebes passant per éssers deformes i  cossos aberrants, la proposta de Xavier Le Roy es converteix en tot allò que l’espectador vulgui imaginar. Entre inquietant i còmic Self-unfinished és un ésser inacabat, una proposta sorprenent que acapara constantment l’atenció de l’espectador.

Júlia Talarn

Self-unfinished,  Xavier Le Roy:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: