Loin… un trencaclosques sobre la identitat

© Patrick Imbert

A l’escenari tot és fosc. Tres megafons negres suspesos sobre un pivot roten de forma mecànica. A terra, tres neons s’encenen i s’apaguen a una intensitat variable i quatre plaques brillants conformen el que semblen taques  d’un líquid incert, potser petroli.

Enmig d’aquesta posada en escena nihilista i desolada  Rachid Oramdane es mou a un ritme cambiant, a cavall entre el frenetisme que susciten els sons d’una agitada ciutat  i els constants batecs d’uns sorolls mecanics.

La performance Loin… és un estudi sobre la identitat, un trencaclosques fet de trossets d’aquells sentiments que et fan sentir estranger, una finestra a la mentalitat aliena. Rachid aconsegueix  fer una aposta teatral dinàmica i experimental en la que s’alternen imatges, text i so buscant transportar l’espectador a mons intersubjectius a través del descobriment de la sigularitat de cada individu.

L’artista sembla voler destapar  el seu imaginari mental a través de l’alternança de plataformes i dispositius tot creant un clima incert i accelerat. L’inclusió de molta informació és, de vegades però, negativa. Dispersar la ment de l’espectador fent-lo oscil·lar entre les imatges projectades, el text recitat i els moviments del ballarí dificulten la comprensió d’un significat global.

El que va sorprendre més la platea va ser el gran registre de moviment de que disposava el ballarí argelí. De les impossibles convulsions del cramp fins a la sensualitat ondulada dels balls àrabs, de la suspensió de moviments acompasats a la rotació dels megafons fins al frenetisme histèric d’un ciutat vietnamita. Fi de l’espectacle. Alguns espectadors aixecats de les cadires aplaudiren amb força. Torna quan vulguis Rachid Oramdane, una fascinant  descoberta.

Júlia Talarn

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: