Abou Lagraa: “Per què no oferim el nostre saber a la dansa d’Algèria?”

© Sara Torremocha / Nawal Lagraa (a l’esquerra) i Abou Lagraa (el segon, des de la dreta) a la roda de premsa al Mercat de les Flors.

Nawal i Abou presenten Nya, el primer fruit del projecte Pont Cultural de la Mediterrània

“Per què no oferim el nostre saber fer a la dansa d’Algèria?”, van pensar la  Nawal i l’Abou l’any 2009. Així va néixer la seva proposta que té com a objectiu proporcionar eines als ballarins argelians per prosperar en la dansa. El projecte va convertir-se en una realitat gràcies al Ministeri de Cultura d’Algèria. A més, compta amb la participació del Ballet Nacional d’Algèria, l’Agència Algeriana per a la Projecció Cultural, i evidentment, la companyia La Baraka (creada el 1998 per Abou Lagraa).

El projecte Pont Cultural de la Mediterrània es podria definir com la suma de formació i creació de dansa. Abans de realitzar la peça Nya, els 10 ballarins seleccionats (dels 400 presentats al càsting) han passat per un llarg procés de formació de dos anys i mig, sota la direcció de la Nawal. “Eren ballarins afamats de dansa; la televisió, Internet i el carrer els havia ensenyat a moure’s, però necessitaven creure que la música del seu país tenia un lloc per ells”, explica la ballarina.

Nya, en català “confiar en la vida”, il·lustra la memòria col·lectiva francesa i algeriana amb dues peces molt diferents: El Bolero de Maurice Ravel i les cançons d’Houria Aïchi.  Aquesta barreja artística ha tingut una rebuda tan satisfatòria al seu país que realitzaran una gira nacional, per 50 ciutats d’Algèria.  A Espanya, El Ballet Contemporain d’Alger ja ha actuat a Bilbao, Granada, Sevilla, i després de fer-ho a Barcelona, continuarà amb Santiago de Compostela i Gijón.

L’espectacle es podrà veure del 16 al 19 de febrer (a les 21h, diumenge a 19h) a la sala Maria Aurèlia Capmany del Mercat de les Flors. El seu preu és de 22 € i té una duració d’una hora i 20 minuts amb pausa.

Sara Torremocha.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: